Нардеп пояснив, чому Рада не розглядає питання демобілізації

Новації у законі про мобілізацію

Депутат від партії «Слуга народу» та голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв розповів, що норма про демобілізацію, яка була включена до закону про мобілізацію, є помилковою і вже була прибрана з документа. Саме тому проведення демобілізації в даному часі є неможливим, оскільки спочатку потрібно мобілізувати нових бійців. Такі коментарі Микита Потураєв надав у інтерв'ю «Телеграфу». Депутат зазначив, що військове командування вже почало вирішувати питання щодо ротації підрозділів.

Критика з боку суспільства щодо відсутності демобілізації є необґрунтованою, оскільки вона ніколи не обіцялася військово-політичним керівництвом. Микита Потураєв наголосив, що навіть попередній закон не містив такої обіцянки. За його словами, демобілізація можлива тільки після мобілізації нових бійців.

Депутат підкреслив, що потрібно спочатку переконатися, наскільки армія забезпечена необхідним складом особового складу, а потім вже вирішувати питання демобілізації через певний період служби. Він також зазначив, що командування вже розглядає питання щодо ротації військових.

Микита Потураєв наголосив, що незалежно від будь-яких нормативних документів, люди сприймають інформацію про можливу демобілізацію серйозно. Він запевнив, що питання ротації військових уже почали вирішувати.

Відзначимо, що Генеральний штаб ЗСУ хотів виділити норми про демобілізацію у окремий законопроєкт через непевну ситуацію на фронті.