"Наші партнери хотіли б забути про війну" - міністр фінансів зробив відверту заяву

Україна зазнає складнощів у залученні фінансової підтримки через відсутність інтересу від ключових донорських країн, які зараз зосереджені на майбутніх виборах. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю Reuters.

У кулуарах Міжнародного валютного фонду та засідання Світового банку в Марракеші Марченко зазначив, що він спостерігає велику втому та слабкість серед партнерів, які намагаються забути про війну, в той час, як вона продовжується.

За словами міністра, Україна наразі докладає подвійних зусиль, щоб переконати своїх партнерів надати фінансову підтримку, у порівнянні зі зустрічами у квітні цього року. Ситуацію ускладнюють наявні геополітичні зміни та внутрішні політичні контексти у країнах-донорах, а також надходження виборів у США та Європейському Союзі наступного року.

Марченко зазначив, що Україна вже має певні фінансові зобов'язання, зокрема перед МВФ, і сподівається на отримання підтримки від Японії та Великої Британії. Головну роль у наданні фінансової підтримки він покладає на ключових партнерів та союзників - США та Європейський Союз.

Зазначається також, що ЄС готує пакет допомоги Україні на суму 50 млрд євро на період 2024-2027 років.

Доповнюється.

Читайте також: