Наступ ворога на Торецьк та Покровськ і успіх ЗСУ на Курщині – звіт ISW

Наступ ворога на Торецьк та Покровськ і успіх ЗСУ на Курщині
Наступ ворога на Торецьк та Покровськ і успіх ЗСУ на Курщині

Російські війська продовжують атакувати Покровськ та Торецьк, намагаючись захопити ці важливі райони. Бої тривають і ситуація залишається напруженою, з численними спробами ворога збільшити свою активність. Інформацію про ситуацію на фронті опублікували в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ в Росії

Українські сили недавно продовжили свій похід в Глушківському районі Курської області. Геолокаційні знімки з 29 вересня показують просування ЗСУ на захід та північний захід від Веселого (на південь від Глушкового) і, ймовірно, захоплення північно-західної частини селища.

За оцінками українського військового експерта Костянтина Машовця, російські війська склали в Курській області від 40 000 до 41 000 військовослужбовців і планують розгорнути там ще 6 тисяч людей.

Схід України. Операція №1 - Харківська область

29 вересня російські загарбники продовжили свою наступальну операцію на півночі Харківської області, але не зробили значного просування.

28 і 29 вересня російські війська атакували в районі Глибокого, поблизу Вовчанська та Тихого. В Харківському угрупованні ЗСУ повідомили, що російські окупанти посилили свої підрозділи, які діють поблизу Глибокого і перекинули додаткові сили до Вовчанська, щоб компенсувати втрати.

Операція №2 - Луганська область

29 вересня російські окупанти продовжували свій наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не зробили підтвердженого просування.

28 вересня російське військо, заявило, що вони вже досягли південної околиці Андріївки, а Міноборони РФ повідомило, що вже захопили Макіївку, але ISW не підтверджував ці звіти.

Російські окупанти продовжують атакувати поблизу Синьківки, Кучерівки, Кругляківки, Лозової, Табаївки, Вишневого, Макіївки, Невського та Зарічного 28 і 29 вересня.

Операція №3 - Донецька область

28 і 29 вересня російські окупанти продовжували свою наступальну операцію на Сіверському напрямку в районі Білогорівки, Верхньокам'янського та Виїмки, але не зробили жодних підтверджених змін на лінії фронту.

29 вересня російські війська атакували в районі Часового Яру, але не зробили просування.

У Генеральному штабі ЗСУ зазначили, що російські окупанти продовжують штурмувати Часовий Яр, Калинівку, Білу Гору та Курдюмівку.

28 і 29 вересня російські окупанти атакували в районах Воздвиженки, Миролюбівки, Новоторецького, Миколаївки, Гродівки, Крутого Яру, Маринівки, Лисівки, Селидового та Цукуриного.

Південна вісь

28 і 29 вересня російські окупанти продовжували наступ на західній частині Запорізької області, зокрема біля Роботиного та Кам'янського, але не зробили підтверджених змін на лінії фронту.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що 28 і 29 вересня російські війська наступали на Дніпровському (Херсонському) напрямку, але не було підтверджених змін на лінії фронту.

Читайте також