НБУ допоможе банкам кредитувати проєкти розподіленої енергетики

НБУ допомагає кредитувати проєкти розподіленої енергетики
НБУ допомагає кредитувати проєкти розподіленої енергетики

Голова Національного банку України пояснив пріоритети банківського сектору

Андрій Пишний, Голова Національного банку України, заявив, що підтримка енергетичного сектору та кредитування проєктів з відновлення розподільчої генерації є головними завданнями для банківського сектору. Він зазначив, що в даний час активно розглядаються кілька можливих варіантів кредитування, зокрема побудови багатьох розподілених малих об'єктів генерації. Він також вказав на можливість консорціумного кредитування великих об'єктів.

Пишний вважає, що створення консорціуму є важливим сигналом для підприємств-споживачів енергоресурсів, які зацікавлені в розвитку генерації. Національний банк України підтримує цей напрям кредитування і найближчими днями будуть ухвалені певні рішення щодо поліпшення умов кредитування енергетичної галузі. Зокрема, будуть змінені вимоги до оцінки інвестиційних проектів в цій сфері і підвищені коефіцієнти ліквідності енергетичного обладнання.

Голова Національного банку наголосив, що Фокус на енергетиці, разом з підтримкою оборонної промисловості, є одним із ключових аспектів Стратегії розвитку кредитування, яка незабаром буде затверджена та презентована банкам.

Читайте також