"Не чекайте": експерт розповів, як українців ввели в оману з приводу світла та тепла

Графік тарифів на електрику та опалення
Графік тарифів на електрику та опалення

Голова союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко розповів про встановлення когенераційних установок у Київській області. Це стосується планів Київської ОВА встановити 19 когенераційних установок потужністю понад 50 МВт в трьох районах Київщини для забезпечення електроенергією та теплом громадян восьми населених пунктів.

Проте, за словами Попенка, для мешканців багатоквартирних будинків це не суттєво змінить ситуацію, оскільки основне завдання когенераційних установок - виробляти електроенергію для роботи котелень або водоканалу. Це означає, що громадяни багатоквартирних будинків не відчують жодних змін в цьому плані.

Попенко також пояснив, що встановлення когенераційних установок має свої складнощі, оскільки потрібно знайти місце для їх установки та забезпечити підключення до електроенергії, тепла та газу. Більшість з цих установок будуть встановлені на котельнях у Київській області.

Когенераційні установки - це високоефективні системи, які одночасно виробляють електричну та теплову енергію з одного джерела палива, зазвичай природного газу. Вони можуть підвищити енергоефективність, знизити витрати на енергію та викиди вуглекислого газу. Однак у багатоквартирних будинках їх ефективність може бути обмеженою через існуючу інфраструктуру.

Читайте також