Не можна дати Путіну перемогти: конгресмен США розповів про підтримку України

Члени постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки підтвердили підтримку України

У п'ятницю, 9 лютого, до Києва прибули члени постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки Френч Гілл, Джейсон Кроу та Ебігейл Спанбергер запевнили, що США залишаються прихильними до підтримки українців, і це послання буде донесене знову до президента України Володимира Зеленського.

Про це пише Інтерфакс, передає "Хвиля". 

"Ми знаємо те почуття партнерства, яке необхідно, коли ви боретеся за свободу. Всі ми тут на двопартійній основі віддані цьому. І ми ще раз донесемо це послання президенту Володимиру Зеленському, що він побачить підтримку Сполучених Штатів із нашими союзниками та партнерами по всій Європі". і в усьому світі, які виступають за свободу тут, і підіб'ємо ризику, що ми не допустимо, щоб цю суверенну націю зруйнував російський ведмідь, який безжально їсть фрукти, навіть якщо він не голодний", - сказав Гілл на брифінгу у Києві.

Також читайте: "Робимо виснаження ефективним: життєздатна теорія перемоги для України"

Він також зазначив, що опитування у США свідчать про те, що американський народ не хоче, щоб Путін переміг в Україні.
"Народ знає, що це погано не лише для Європи, погано для народу України, суверенітету України, а й світу", - додав Гілл.

Зі свого боку член комітету з розвідки Палати представників Конгресу США Джейсон Кроу наголосив, що мета візиту делегації - "надіслати дуже сильний і дуже простий сигнал: народ Америки підтримує Україну".

"Ми підтримуємо Україну не тільки тому, що розуміємо, що захист свободи та демократії в усьому світі є американською цінністю, а ми підтримуємо Україну, тому що це також в інтересах Америки. З менш ніж 5% нашого річного оборонного бюджету ми допомогли Україні забезпечити стабільну і процвітаючу Європу. Ми допомогли Україні знищити більше половини російської армії. Ми допомогли Україні захистити наших союзників у НАТО", - наголосив він.

Кроу також зазначив, що США допомогли Україні забезпечити стабільні ціни на продовольство, а також стабільне постачання продовольства по всьому світу.

"Усі ці речі відповідають інтересам американського народу, і американський народ бачить це. І ми несемо це послання назад до наших округів. Ми з нетерпінням очікуємо на продовження зустрічей з президентом Зеленським та іншими посадовими особами українського уряду, щоб обговорити шлях уперед і те, що необхідно зробити для забезпечення нашого міцного партнерства та нашого міцного альянсу", - зазначив він.

Членкіня Палати представників США Ебігейл Спанбергер також зазначила, що мета їхньої поїздки – донесення до українських партнерів прихильності до американського народу та Конгресу подальшої підтримки України у її боротьбі за свободу.

"Інвестиції та підтримка американським народом у цій боротьбі, у цих зусиллях – це те, що ми з гордістю зробили, і я сподіваюся, що ми продовжимо це робити. Ми бачили успіхи України, яка відвоювала понад 50% земель, які Росія захопила після вторгнення два роки тому. Це вражає. Ми це бачимо, і саме через це ми хочемо продовжувати підтримувати", - сказала вона.

Нагадуємо, що у Міністерстві оборони США заявили про те, що Вашингтон продовжує постачати Україні озброєння для протиповітряної оборони.