"Не можна просто оголосити мир" ‒ глава уряду Італії висловилась про війну в Україні

Не можна "просто взяти та оголосити мир в Україні". Військові витрати необхідні.

Адже за війною РФ проти України стоять "серйозніші проблеми, які стосуються не лише України та Росії". Про це на конференції послів у Фарнезіні заявила прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, повідомляє Rai News.

За її словами, мир і свобода в Європі не повинні сприйматися як належне. Загалом, ніщо не має сприйматися як належне, якщо немає усвідомлення необхідності його захищати.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Італія чітко і без вагань стала на бік України. Дороговказом залишається діалог для справедливого миру для українців. Питання складне, не можна просто оголосити мир, щоб його отримати", ‒ наголосила Мелоні.

За її словами, військові витрати необхідні для захисту інтересів Італії.

"Якщо ви вирішите не захищати себе, хтось інший зробить це за вас, але тоді той хтось інший не зробить це безкоштовно", ‒ додала прем'єрка.

Франція та Італія розглядають заявку України на постачання системи ППО Mamba (SAMP/T). Останні труднощі, які заважали надавати ці системи Україні, схоже, вирішені, пише французьке видання Challenges.

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні наголосила на твердій прихильності своєї країни НАТО та зусиллям щодо припинення російського вторгнення в Україну.