Не вбирають запахи і безшумні: чому гранітні мийки витіснили металеві

Сучасні кухні з гранітними мийками: практичність і довговічність

Сучасні кухні приваблюють своїм дизайном і функціональністю. Тож кожна господиня залюбки готує страви в комфортній і легкій атмосфері. Одним із найголовніших видів сантехнічного обладнання є кухонна мийка, яка надає приміщенню довершеного вигляду.

Наскільки мийки кухонні є практичними та довговічними в експлуатації, залежить від матеріалу виготовлення. Високий попит мають саме гранітні мийки, пише tviysvit.

Він складається з 80% самого каменю та 20% акрилитика. Завдяки частинкам природного граніту забезпечується тривалий термін експлуатації та стійкість мийки до різних механічних пошкоджень. Поверхню обладнання неможливо побити будь-яким посудом, вона залишиться вцілілою та буде служити багато років.

Гранітні мийки не фарбуються під впливом продуктів, не вбирають неприємних запахів, витримують вплив сонячних променів, гігієнічні та стійкі до агресивних хімічних засобів догляду, здатні витримувати надвисокі температурні показники - близько 2800 С, безшумні завдяки здатності поглинати звуки від струменів води.

Різноманітність кольорів мийок для кухні пов'язана з гранітними гранулами. Вони бувають сірого, білого, чорного, пісочного кольорів. До того ж, завдяки технологічним рішенням мийки можуть набувати приголомшливих відтінків, зокрема ніжного бежевого чи темно-коричневого.

Єдиним суттєвим недоліком такого сантехнічного обладнання є висока ціна. Але вартість виправдовується значною міцністю і привабливим виглядом.

Як вибрати гранітну мийку для кухні?

Вибирати гранітну мийку для кухонного інтер'єру варто після остаточного прийняття рішення щодо стилістичного облаштування кімнати. Лише тоді сантехніка буде гармонійно виглядати та вдало комбінуватися з меблями, побутовими приладами та декором.

Також важливими є улюблені сімейні страви. Подумайте, що ви переважно готуєте, які продукти для цього використовуєте, скільки часу витрачаєте на миття посуду тощо.

На кухні люди проводять найбільше часу. Її облаштовувати треба ретельно, враховуючи потреби всіх членів родини. Найперше - господині.

Найбільша помилка - купити готову кухню в будівельному супермаркеті.

Для типової міської родини з чотирьох осіб не потрібні посудомийні машини, великі морозильні камери, подвійні двометрові холодильники, сушарки овочів і фруктів.

Мийку краще встановлювати одинарну, але глибоку. Додаткові чаші для ложок і виделок майже не використовуються.

Облаштовувати кухонний простір дизайнер радить під час ремонту. Визначити, де буде робоча зона, де - обідній стіл.

Найзручніше готувати на стільниці між плитою і мийкою. Вони не мають бути поряд. Оптимальна відстань - 90120 сантиметрів.