Не зможете відірватися: як швидко та смачно запекти курячу грудку під соусом

Щодня потрібно готувати не тільки сніданок, але й обід. Український фуд-блогер Mil Alexx пропонує приготувати соковиту курячу грудку з вершково-грибним соусом. З цим рецептом ви ситно та смачно пообідаєте, не витрачаючи багато часу, сил і грошей.

Для приготування соковитої курячої грудки з вершково-грибним соусом вам знадобиться 4 курячих філе вагою 800-1000 грамів, сіль, перець, паприка, борошно і 15 грамів олії для смаження. Для соусу вам знадобиться 300 грамів грибів, 200 грамів цибулі, 2-3 зубчики часнику, 250 грамів вершків (15%) + 250 грамів води або бульйону, сіль, перець, паприка, 2-3 чайні ложки крохмалю, трохи зелені і 120 грамів моцарели.

Для приготування страви, обсмажте куряче філе на олії до золотистого кольору з обох боків та відправте його у форму для випікання. На залишку олії обсмажте цибулю, додайте часник і гриби та смажте на великому вогні до випаровування води. Зменште вогонь, додайте вершки, воду (або бульйон), сіль, перець і крохмаль для загущення. Приготуйте соус протягом 7 хвилин до легкого загусання і вилийте його на м'ясо. Прикрасьте зеленню, натріть моцарелою і відправте в духовку при 180 градусах на 25 хвилин.

Якщо немає сил і часу довго стояти на кухні після важкого робочого дня, то можна приготувати легку вечерю. Куряче філе у вершковому соусі можна приготувати за 30 хвилин. У якості гарніру можна подати спагетті.