Незадекларовані статки: депутат Рівненської облради Сухович отримав умовний строк

Депутат Сухович отримав умовний строк
Депутат Сухович отримав умовний строк

Обвинувальний вирок у справі про незаконне збагачення депутата Рівненської облради

Вищий антикорупційний суд прийняв рішення по обвинувальному вироку у справі про незаконне збагачення депутата Рівненської облради Віталія Суховича. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

У листопаді 2023 року слідчі ДБР здійснили обшук у Суховича, під час якого вилучили готівку в різних валютах на загальну суму 108 млн грн. Ця сума перевищувала законні доходи його сім'ї на понад 98 млн грн.

Сухович визнав свою провину і уклав угоду з прокурором. Йому було призначено 5 років умовного ув'язнення з іспитовим строком у 3 роки.

Також суд врахував період утримання під вартою Суховича з 24 листопада 2023 по 24 січня 2024 року при призначенні карного строку.

Згідно зі статтею про незаконне збагачення, майно не конфіскується, але суд застосував спецконфіскацію до суми понад 98 млн грн: 1,34 млн доларів, 1,034 млн євро та 1,56 млн грн. Крім того, Сухович перерахував ще 5 млн грн на ЗСУ.

Вирок прийняли судді Віра Михайленко, Тимур Хамзін та Сергій Мойсак.

Віталій Сухович протягом багатьох років очолював державне підприємство "Висоцьке лісове господарство", а також займав важливі посади в обласному управлінні лісового та мисливського господарства та Поліському лісовому офісі держпідприємства "Ліси України".

У 2015 році Сухович був обраний депутатом Рівненської облради від Блоку Петра Порошенка, а в 2020 році – від партії "Сила і честь".

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року суд затримав депутата Рівненської обласної ради, який також є заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП "Ліси України".

ДБР викрило депутата на наявності незадекларованих активів на мільйони доларів.

Фігурант до лютого 2023 року займав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, а потім став одним з керівників у створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП "Ліси України". Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він незаконно збагатився на мільйони доларів.

Читайте також