Нічна атака дронів: Повітряні сили повідомили, куди цілили окупанти

У ніч на 16 квітня російські загарбники атакували Україну за допомогою дронів-камікадзе, метою яких були енергооб'єкти. Про це заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Російська Федерація продовжує атаки з повітря по різних регіонах України.

Ситуація залишається дуже напруженою, ми бачимо, що ворог не припиняє терор на суходолі, тому що він не може досягти запланованих успіхів. Тому він компенсує це з повітря, зокрема, атакує балістикою різні регіони України і використовує дрони типу "Шахед". У нічний час ворог випробовував на міцність нашу протиповітряну оборону, зокрема на південних регіонах.

Гуменюк також заявила, що сили оборони на півдні знищили чотири ворожих дрона "Шахед": два на Херсонщині, по одному на Миколаївщині та Дніпропетровщині. Ворог також атакує енергооб'єкти та намагається зіпсувати системи захисту.

Раніше було повідомлено, що окупанти атакували Україну дев'ятьма безпілотниками Shahed-136/131. Всі дрони було знищено. Атака була здійснена з мису Чауда (Крим).

Нагадаємо, що триває 783-тя доба збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом останньої доби відбулося 104 бойових зіткнення.

Читайте також:

  • Від "Москви" і до "Ямала". Усі втрати російського флоту у Чорному морі
  • Про "Азовсталь", полон в Оленівці та такмед. Інтерв'ю з бойовим лікарем Олександром Наговіциним