Нідерланди попрощались із F-16: урочисте відео останнього польоту

Останній польот Ф-16 в Нідерландах
Останній польот Ф-16 в Нідерландах

Міністерство оборони Нідерландів провело урочисту церемонію прощання з останніми винищувачами F-16, які були використовувані у Королівських військово-повітряних силах протягом 45 років. Про це повідомило саме військове відомство на своєму сайті.

Ця церемонія відбулася на авіабазі Волькель, де шість літаків здійснили прощальний політ над важливими військовими об'єктами Нідерландів. Під час заходу один з літаків, який мав особливу оздоблення на честь 45-річчя, пролетів над базами Лейварден, Гілзе-Рієн і Ейндховен.

Винищувачі F-16 будуть замінені більш сучасними F-35A Lightning II, які покращать ефективність повітряних сил країни. За час їхньої служби Нідерланди отримали 213 літаків F-16, які активно використовувалися в численних міжнародних місіях.

Ця подія є важливою як для авіаційної спільноти, так і для України. Багато з літаків, які вийшли зі служби, можуть бути використані в Україні або виставлені в музеях

Як стверджується в Мінобороні країни: "Нідерланди подарують Україні останні F-16 для боротьби з росіянами".

Раніше було відомо, що шість винищувачів F-16, які поставлялися для посилення оборони українського неба, прибули з Нідерландів, а ще кілька літаків незабаром приєднаються з Данії.

Варто згадати, що прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф обіцяв знайти способи для повернення українських військовополонених чоловіків додому.

Крім того, Нідерланди незабаром передадуть Україні три пускові установки до зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Читайте також