Німеччина дозволила Україні бити по території Росії

Україна б'є по Росії
Україна б'є по Росії

Німецький уряд дозволяє застосовувати Україні німецьку зброю проти Росії

Німецький уряд дав згоду застосовувати Україні німецьку зброю для того, аби завдавати ударів по території Російської Федерації, повідомляє Der Spiegel.

Німеччина домовилася з Україною, що та використовуватиме німецьку зброю "відповідно до міжнародного права" для захисту від російських ударів, які завдають із прикордонних територій РФ.

Ми разом переконані, що Україна має право, згідно з міжнародним правом, захищатися від цих атак, - сказав речник уряду Штеффен Хебештрайт.

Рішення послабити обмеження на застосування західної зброї стало наслідком нещодавніх посилених російських атак у прикордонній зоні Харківської області.

Адміністрація Байдена дозволяє Україні використовувати американську зброю

Нагадаємо, Адміністрація Джо Байдена послабила свою давню політику, згідно з якою забороняла Україні використовувати американську зброю проти цілей всередині Росії. Зокрема, США дозволили завдавати ударів американською зброєю, однак виключно в прикордонних з Харківською областю районах.

За словами прессекретара президента України Сергія Никифорова, таке рішення Адміністрації Байдена, значно посилить здатність України протистояти спробам Росії масово проникати через кордон.

Польща та Фінляндія також підтримують право України на застосування зброї

Польща дозволяє Україні застосовувати зброю, що поставляється нею, для ударів по об'єктах у Росії. Заступник міністра оборони Польщі Цезари Томчик заявив, що Варшава підтримує право Києва використовувати озброєння на власний розсуд.

Загалом, країни, які ведуть оборонну війну, заявляють про право завдавати удари по військових об'єктах на території агресора для самооборони. До таких країн належить і Фінляндія, яка передала Україні зброю та підтвердила можливість її використання проти Росії.

Читайте також