Новий наступ росіян на Харків: ЗСУ пояснили, чи існує загроза

Сили оборони України укріплюють захисні рубежі поблизу Харкова

Сили оборони України продовжують укріплювати захисні рубежі поблизу Харкова, але наступальних формувань російської окупаційної армії на цьому напрямку поки що не спостерігається. Про це повідомив Ілля Євлаш, керівник пресслужби Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" під час телемарафону.

За словами Євлаша, з початку війни на цьому напрямку здійснюється будівництво фортифікаційних споруд, на випадок, якщо Росія знову розпочне наступ. Водночас він зазначив, що не тільки на цьому напрямку, а й на Лиманно-Куп'янському постійно зміцнюється оборонна структура за допомогою необхідних заходів.

«Цей процес відбувається постійно. Звичайно, що постійно необхідно підвозити якісь матеріали, будувати якісь блокпости, оборонні рубежі. Не лише на цьому напрямку, а й на Лиманно-Куп'янському постійно посилюється фортифікація і для цього вживаються всі необхідні заходи», - зазначив Ілля Євлаш.

Мова йде про постійне усилення фортифікації в районі Харкова та Лиманно-Куп'янського напрямку. За словами Євлаша, російські окупанти наразі не формують потужного угруповання для наступу, і Сили оборони України завжди відстежують будь-яке переміщення окупантів навіть вздовж лінії фронту.

Складна ситуація на фронті спричиняє дефіцит ракет

Україна опинилася в складній військовій кризі, яка може стати найсильнішою з часів великої битви за Київ. Таку думку висловив Пауль Ронцгаймер, заступник головного редактора Bild, який побував на фронті під Бахмутом.

Аналітики ISW оцінюють, що до березня можуть виникнути проблеми з постачанням систем протиповітряної оборони ракетами, які є на озброєнні українських військ. Раніше американські аналітики також зауважували, що нестача боєприпасів може змусити українських захисників приймати складні рішення щодо пріоритету оборони певних ділянок фронту.

Крім цього, солдати і командири Збройних сил України розповіли The Washington Post, що в армії критично не вистачає піхоти, що призводить до виснаження та падіння бойового духу на передовій.