o1: OpenAI презентувала нову серію моделей ШІ для вирішення складних задач

OpenAI випустила нові ШІ моделі
OpenAI випустила нові ШІ моделі

OpenAI представила нову серію моделей штучного інтелекту o1

OpenAI зробила оголошення про випуск нової серії моделей штучного інтелекту під назвою o1. Перша модель цієї серії, o1-preview, вже доступна у ChatGPT та API компанії. Ці нові моделі навчились витрачати більше часу на обдумування задач перед відповіддю, так само як робить це людина. Вони здатні розмірковувати над складними завданнями та вирішувати більш складні проблеми у наукових, програмних та математичних сферах порівняно з попередніми моделями.

Результати тестів

За результатами тестувань, наступна модель o1 показала результати на рівні аспірантів у складних завданнях з фізики, хімії та біології. Вона також показала високі результати в математиці та програмуванні. На кваліфікаційному іспиті Міжнародної математичної олімпіади модель o1 правильно вирішила 83% завдань, тоді як GPT-4 - лише 13% завдань.

o1-mini - швидша та дешевша версія моделі

Крім цього, була представлена версія моделі o1-mini, яка є швидшою та дешевше. Ця версія оптимізована для програмування і коштує на 80% менше, ніж оригінальна модель o1-preview.

Доступ до нових моделей

На даний момент, доступ до нових моделей отримали користувачі ChatGPT Plus та Team. Розробники з відповідним рівнем доступу до API також можуть почати їх тестування. Компанія має намір розширити доступ до цих моделей найближчим часом.

Обов'язкові оновлення та розвиток моделей

OpenAI зауважує, що ці моделі є ранніми версіями і планується регулярне оновлення та поліпшення. Компанія також продовжує розвивати моделі серії GPT разом з новою серією o1.

Читайте також