"Обіцяють скасування плати за доставку газу": українців застерегли від шахраїв

Увага! Фейк про відміну плати за доставку газу

У мережі поширюють фейкову інформацію про відміну плати за доставку газу. Це повідомляється в ГазПравда.

Фейкова інформація поширюється через відео, створене штучним інтелектом, яке стилізоване під відомий український телеканал. У відео заявляється про "скасування плати за транспортування" для деяких категорій громадян, які включають пенсіонерів, людей з інвалідністю, сім'ї військових, багатодітних і навіть безробітних. Це, як твердиться, передбачається новим законом.

Увага: це фейк. По-перше, це помітно з граматичних, фактичних помилок і підробленого акаунту. По-друге, озвученого закону немає. По-третє, так шахраї збирають ваші особисті дані. Тому, повіривши в такі фейки, ви не тільки не отримаєте бажане скасування плати за доставку, але й ризикуєте стати жертвою злому соцмереж або викрадення даних банківських карток. Будьте обережні і завжди перевіряйте інформацію

У відео також закликають людей "оформити відмову" від оплати доставки газу, залишивши заявку на спеціально створеному сайті, що розміщений в Телеграмі.

Проте, ця інформація є фейком. Крім того, українці, які повірять у цю інформацію, ризикують стати жертвою злому соцмереж або викрадення даних банківських карток.

Раніше було відомо, що шахраї в Telegram намагаються обманути пенсіонерів фейковими виплатами.