Оборонна допомога від США на $7,9 млрд, обстріл Харкова КАБами. Головне за 26 вересня

Обстріл Харкова КАБами
Обстріл Харкова КАБами

Україна отримала оборонну допомогу від США на суму $7,9 млрд. Росія атакувала Харків керованими авіабомбами, є постраждалі. Німеччина схвалила 400 млн євро на військову допомогу Україні. Уряд Кабміну ліквідував Держрезерв і створив новий орган - Державне агентство з управління резервами України. Нацкомісія планує підвищити ціни на електроенергію з листопада.

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів, Державне агентство з управління резервами України стало основним органом виконавчої влади, яке буде виконувати державну політику з резервування. Держрезерв було ліквідовано.

Російські війська вдарили керованими авіабомбами по Харкову. Відомо про чотирьох постраждалих. Російські окупанти скинули на Харків три керовані авіабомби, внаслідок чого виникла пожежа. Один із КАБів влучив у землю, пошкоджено два приватні будинки та господарську споруду.

Парламент Німеччини схвалив виділення ще 400 млн євро для фінансування військової допомоги Україні. Ці кошти будуть використані на закупівлю протиповітряних систем, танків, безпілотників і боєприпасів.

Сполучені Штати Америки надали Україні оборонну допомогу на загальну суму $7,9 млрд. Це включає додаткову батарею ППО Patriot, дрони і ракети великої дальності. Президент Зеленський заявив, що Україна використає цю допомогу для перемоги і досягнення миру.

Нацкомісія з енергетики та комунальних послуг готується до підвищення цін на електроенергію з листопада. Планується встановити нові граничні ціни залежно від часу доби на ринку електроенергії.

Читайте також