Одна з найбільших світових компаній вирішила повернутись до РФ

Виробники електроніки відновлюють рекламну активність в Росії після війни

Деякі виробники електроніки, які зупинили поставки або рекламу в Росії після початку війни, повернулися з активними рекламними кампаніями. За даними видання "Комерсант", рівень активності в 2023 році перевищив показники 2021 року.

Серед таких брендів, як Honor, Xiaomi, Samsung і Acer, в 2022 році відсутні були рекламні кампанії в Росії. Однак, за словами співробітників рекламних агентств, "декілька західних брендів відновили маркетингові активності на російському ринку у 2023 році". Вони також зазначають, що "інвестиції в маркетинг зростали з нульової бази 2022 року і перевищили показники 2021 року на 2-5%".

Видання також повідомляє, що компанії використовують трейд-маркетинг, передаючи право керувати рекламними бюджетами і стратегіями третім особам через санкційні ризики. Але російські економісти вважають, що брендам буде складно зайняти більші частки на ринку через проблеми з постачанням.

Samsung припиняє поставки в Росію через вторгнення в Україну

Компанія Samsung оголосила про припинення поставок телефонів, чипів і побутової електроніки в Росію через вторгнення російських військ в Україну. Вони також відділять $6 млн на гуманітарні дії в Україні, включаючи $1 млн на побутову електроніку.

Зазначимо, що понад 70 світових компаній висловили свій протест проти вторгнення Росії в Україну і перервали співпрацю з агресором.