Одна з підстанцій поблизу Запорізької АЕС зазнала дронової атаки – МАГАТЕ

Дрон атакує підстанцію неподалік Запорізької АЕС
Дрон атакує підстанцію неподалік Запорізької АЕС

Одна з підстанцій біля тимчасово окупованої російськими силами Запорізької атомної електростанції, імовірно, зазнала атаки дроном. Експерти МАГАТЕ заявили, що почули вибухи, йдеться в заяві.

За повідомленням пресслужби МАГАТЕ, ситуація з ядерною безпекою була нестабільною протягом минулого тижня. Одна команда шукала укриття через присутність безпілотників в цьому районі, інша команда чула зенітний вогонь і потужний вибух під час повітряної тривоги, а третя команда відвідала місце можливої атаки безпілотника.

Також на ЗАЕС команда МАГАТЕ чула вибухи протягом усього тижня, в тому числі кілька вибухів поблизу майданчика. Про пошкодження станції не повідомлялося.

Крім цього, зафіксовано можливий удар безпілотника, який стався в п'ятницю вдень на підстанції 35/6 кВ близько 300 метрів від станції. Ця підстанція забезпечує електроенергією об'єкти ЗАЕС, які не пов'язані з безпекою.

Нагадаємо, експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) протягом трьох ночей на тиждень зафіксували проліт безпілотників у кількох кілометрах від Південноукраїнської АЕС.

За даними української розвідки, російський Кремль готується нанести удари по критичних об'єктах ядерної енергетики України.

МАГАТЕ прийняло резолюцію під час генеральної конференції та вимагає від Росії негайно покинути територію Запорізької атомної станції та деокупувати її.

Читайте також