Офіцер Національної академії сухопутних військ отримав підозру

Офіцер Національної академії сухопутних військ отримав підозру

Начальник навчального курсу Національної академії сухопутних військ отримав підозру в тому, що він понад рік побивав та принижував курсантів. Ця ситуація мала місце на території академії у Львові та у казармах в одному з сіл області, повідомили Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України.

Слідством задокументовано застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та у різні частини тіла. Він завдавав удари не лише руками, а й прикладом зброї та ременем. Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння. Тож "педагог" вирішив його провчити, змусивши жувати кілька цигарок.

Більш детальне розслідування продовжується, також з'ясовуються інші факти протиправної діяльності. Фігуранта перевели на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині незадовго до того, як йому було повідомлено про підозру.

Наразі, офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні насильства щодо підлеглого в умовах воєнного стану. За цим злочином передбачається покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

За клопотанням ДБР, суд вирішив тримання підозрюваного під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 908,4 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що командувач регіонального управління сил територіальної оборони "Південь" на Одещині залучав своїх підлеглих до будівництва свого маєтку.

Читайте також: