Офіцер ЗСУ розповів про нову тактику зв’язку окупантів на фронті

Український офіцер розповідає про нову тактику зв'язку окупантів
Український офіцер розповідає про нову тактику зв'язку окупантів

Російські загарбники почали використовувати прив'язні аеростати, наповнені гелієм, для забезпечення зв'язку на великі відстані. Про це повідомив офіцер ЗСУ, спеціаліст з аеророзвідки Юрій Касьянов.

За його словами, такі аеростати можуть піднімати ретранслятори для армійських радіостанцій та зв'язку з розвідувальними БПЛА на висоту до 3 км. Це дозволяє їм проникати далеко в тил ворога, виявляти важливі об'єкти противника (літаки на землі, засоби ППО, склади, штаби тощо) та допомагати ЗСУ у виконанні своїх завдань.«Такі аеростати є важливим елементом сучасної війни та надають ворогові значні переваги», - зазначив Касьянов.

За словами офіцера ЗСУ, проти таких аеростатів можна ефективно боротися.«Ці аеростати знаходяться на невеликій відстані від лінії фронту – до 50 км. Їх важко замаскувати, тому їх легко ідентифікувати на супутникових знімках або знімках з наших розвідувальних БПЛА. А потім все залежить від техніки. Прості й недорогі ударні дрони можуть знищити аеростат на землі або перервати трос із електричним кабелем, який піднімає аеростат на висоту», - зазначив аеророзвідник.

Касьянов також зазначив, що ворог буде намагатися захистити аеростати засобами ППО.  «Але чим більше ракет він використовуватиме на прості дрони - тим краще для нас. Наші витрати будуть менші - нам потрібні супутникові знімки та мобільні групи запускачів літаків-камікадзе. І такі у нас є», - додав військовий.

Раніше повідомлялося, що окупанти використовують боєприпаси з отруйною речовиною на фронті.

Читайте також