Окупанти досягли успіхів на двох напрямках: аналіз ISW

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) йдеться про незначне просування українських військ в Кринках Херсонської області, а також про просування окупантів на захід від Авдіївки та на південний захід від Донецька.

Просування українських сил

24 квітня українські війська відбили російські атаки на схід від Сіверська поблизу Верхньокам’янського та на південний схід від Сіверська поблизу Спірного та Виїмки. Також російські війська продовжують авіаудари та транскордонні нальоти диверсійно-розвідувальних груп на прикордонні райони Сумської області. Позиційні бої тривають поблизу Сватового та Кремінної.

На сході від Бахмута російські війська захопили Часовий Яр, але ця інформація не підтверджена ISW. Є також непідтверджені дані про захоплення Новобахмутівки та Очеретиного. Російські сили продовжують атакувати на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки.

Також повідомляється, що російські війська активізувалися на ділянці кордону Донецько-Запорізької області та в запорізькому Роботине. Українські війська також нещодавно просунулися в Кринках Херсонської області.