Окупанти готують наступ на Сумщині: ветеран назвав ознаки

Окупанти готуються до наступу на Сумщині
Окупанти готуються до наступу на Сумщині

У вислові Олексія Гетьмана, ветерана російсько-української війни, у радіоефірі Radio NV, зазначено, що російські окупаційні війська готують наступ у Сумській області. Спостерігачі виявили ознаки цієї підготовки.

«Хочуть, вочевидь, і, найімовірніше, вони щось там будуть робити. Те саме ми бачили на харківському напрямку. Є ознаки підготовки наступальних дій. І в дев’яти випадках з десяти вони виправдовуються. Один з десяти – це коли щось робиться, але це відволікаючі маневри», – зазначив Гетьман.

Експерт вважає, що збільшення активності диверсійно-розвідувальних груп, обстрілів та засобів зв'язку свідчить про підготовку до атаки. Водночас, через нестачу живої сили, окупанти не можуть собі дозволити утримувати незалученими десятки тисяч солдат біля північного кордону України.

«Чи відбудеться (наступ), чи ні і вони будуть просто відволікати нашу оборону і розтягувати наші війська? Дев’ять з десяти, що там щось відбудеться», – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що окупанти розпочали наступ біля Роботиного.

Також захисники не допустили прориву ворога через державний кордон у Сумській області, зокрема, в селах Чуйківка, Рожковичі та Ситне.

Аналітики вважають, що битва біля Журавки на Сумщині може свідчити про постійну присутність окупантів на цих позиціях, з метою готування до наступальної операції у Сумській області або як результат обмеженого транскордонного рейду.

Читайте також