Окупанти припинили штурмові дії на одному з напрямків – Генштаб

За 775-ий день збройної агресії Росії проти України, було зафіксовано 48 бойових зіткнень. Противник здійснив різні удари та обстріли військових позицій та населених пунктів. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує проводити розвідувальні дії та обстріли, в т.ч. з території РФ. Авіаційний удар було завдано в районі Білопілля Сумської області та Суми. Також було обстріляно близько 15 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку

На цьому напрямку противник не проводив наступальних дій, але здійснив авіаційні удари в районах Петропавлівки Харківської області та Стельмахівка Луганської області. Кілька населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл.

На Лиманському напрямку

Наші воїни відбили атаку противника в районі Терни Донецької області. Також було здійснено авіаційний удар в районі Макіївки та Серебрянського лісництва Луганської області. Більше 10 населених пунктів піддано артилерійському обстрілу.

На Бахмутському напрямку

Противник здійснив атаку та обстріли в різних населених пунктах. За допомогою авіації намагався покращити тактичне положення в деяких районах. Більше 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний вогонь.

На Авдіївському напрямку

Нашим військовим вдалося відбити атаку противника в районі Бердичі Донецької області. Також було здійснено авіаційні удари в різних населених пунктах. Понад 20 населених пунктів потрапили під обстріл.

На Новопавлівському напрямку

Противник продовжує намагатися прорвати оборону наших військ, але поки безуспішно. Більше 20 населених пунктів піддано вогню артилерії та мінометів.

На Оріхівському напрямку

Противник здійснив атаки та обстріли в різних населених пунктах. Більше 20 населених пунктів піддано артилерійському та мінометному вогню.

На Херсонському напрямку

Противник не зупиняє своїх спроб витіснити наші підрозділи з позицій на лівобережжі Дніпра. Більше 10 населених пунктів зазнали обстрілу.

Сили оборони України здійснили авіаційні удари по зенітно-ракетних комплексах та зосередженнях ворожої військової техніки. Також було завдано необхідні удари зі зброєю ракетної артилерії та ракетних військ.

Наразі російські війська знаходяться на захід від Авдіївки, у районах Кремінної, Бахмута та Кринок. За даними Кремлівського розкладу, Росія має достатньо ракет для масованого обстрілу України у найближчі тижні.

Також варто згадати, що ракетний корабель "Серпухов" знаходиться у відключеному стані через пожежу в Калінінградській області.