Окупанти продовжують тиснути на Новопавлівському напрямку – Генштаб

У 790-му дні повномасштабної війни Росії проти України ворог здійснив безліч атак. За добу відбулося 60 бойових зіткнень, в результаті чого були завдані ракетні та авіаційні удари, а також обстріли з реактивних систем залпового вогню. Інформацію про це надав Генеральний штаб ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

На цих напрямках ситуація залишається без змін. Немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник продовжує зберігати військову присутність на прикордонних районах, здійснює розвідувальну діяльність, розміщує мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону. Також зазнали обстрілів багато населених пунктів.

Куп'янський напрямок

У цьому напрямку ворог атакував наші позиції в районі Берестового Харківської області і здійснив авіаційний удар в районі Іванівки Донецької області. Також були обстріли багатьох населених пунктів.

Лиманський напрямок

Силами оборони було відбито 10 атак в районах Греківки Луганської області та Терни, Ямполівки Донецької області. Також противник влаштував авіаційний удар в районі Серебрянського лісництва. Багато населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Бахмутський напрямок

Наші воїни відбивали 14 атак в районах Білогорівки, Верхньокам'янського, Нового, Спірного, Іванівського, Кліщіївки Донецької області. Також ворог завдав авіаційного удару в районах Північного Донецької області. Багато населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 14 атак в районах Новокалинового, Очеретиного, Новобахмутівки, Бердичі, Яснобродівки, Нетайлового, Первомайського Донецької області. Також ворог завдав авіаційних ударів в районах Семенівки, Селидового, Карлівки Донецької області. Багато населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Новопавлівський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного та Урожайного Донецької області. Також противник влаштовував авіаційні удари в районах Костянтинівки, Красногорівки та Побєди Донецької області. Багато населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Оріхівський напрямок

Ворог атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області і зазнав відсічі. Багато населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Херсонський напрямок

Ворог не здається у своїх спробах витіснити наші підрозділи на лівобережжі Дніпра. Протягом доби була одна атака на позиції наших військ в районі Кринки Херсонської області. Багато населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Також були завдані удари авіацією та ракетними військами по позиціях противника. За добу авіація здійснила удари по 15 зосередженнях особового складу ворога.

Нагадаємо, що можливість росіян здійснити наступ на північний захід від Авдіївки стала малоймовірною через підтримку США та інших країн Заходу.

У майбутньому літньому наступі ворог, можливо, зможе виконати тільки 10-15% своїх цілей.