Окупанти розстріляли українських військових, Луческу встановив світовий рекорд. Головне за 13 жовтня

Портрет загиблих військових на фоні військової форми
Портрет загиблих військових на фоні військової форми

Окупанти розстріляли дев'ятьох українських військових на Курщині. Ця трагедія сталася 10 жовтня у районі н.п. Зелений Шлях, коли хлопці були вимушені вступити в контакт з ворогом та відстрілювались. Розстрілявши наших захисників, окупанти знову порушили міжнародні норми ведення війни. Ситуація на Курщині навіть після цього не є стабільною, але сили Оборони продовжують проводити стабілізаційні заходи, намагаючись відновити втрачене.

Вищий антикорупційний суд дозволив провести спеціальний судовий розгляд щодо народного депутата Андрія Одарченка, який знаходиться у розшуку. Раніше захист Одарченка просив зупинити провадження через відсутність свідчень депутата, а також через невчинення будь-яких дій з боку прокуратури щодо з'ясування причин його неявки на засідання.

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Аракчі заявив, що Іран не передавав Росії балістичні ракети. Він закликав Європу не дотримуватися шантажної політики Ізраїлю та знайти іншу історію. Водночас, Аракчі наголосив, що ірано-російська військова співпраця має свою історію та не є чимось новим.

Президент США Джо Байден планує відвідати Німеччину наступного тижня. Під час офіційних зустрічей з федеральними канцлером та президентом обговорюватимуться дії західних союзників у відповідь на ситуацію в Україні та війну на Близькому Сході.

Мірча Луческу, колишній тренер «Шахтаря» та «Динамо», встановив світовий рекорд за найдовшу тренерську кар'єру на чолі збірної. Він очолив збірну Румунії вперше у 1981 році і знову у серпні 2022 року. За цей час Луческу встиг взяти участь у чимало тренуваннях і завоювати перемоги. Його світовий рекорд складає 42 роки і 336 днів.

Читайте також