Окупанти в Донецьку русифікують емблему «Шахтаря» на «Донбас Арені»

Окупанти в Донецьку русифікують емблему «Шахтаря» на «Донбас Арені»

Російські загарбники русифікують назву футбольного клубу "Шахтар"

У тимчасово окупованому Донецьку російські військові, що займаються грабежем території, вирішили змінити назву футбольного клубу "Шахтар". Згідно з повідомленням місцевого проросійського каналу "ДАН", вони демонтували літеру "А" з емблеми клубу, яка знаходиться на центральному вході стадіону "Донбас Арена".

Пропагандисти, які коментували цей крок, заявили: "Жодного більше Шахтаря". Однак вони не згадали, що після окупації стадіон не проводив жодних змагань, на відміну від періоду до 2014 року.

Стан стадіону "Шахтар" у Донецьку

На початку травня ватажок самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін заявив, що окупанти займаються "відродженням великого футболу" у Донецьку і створюють фейковий футбольний клуб "Шахтар", який можуть профінансувати.

Варто згадати, що стадіон "Донбас Арена" був побудований в 2009 році за суму 400 мільйонів доларів і служив домашнім майданчиком для "Шахтаря". У 2012 році на цьому стадіоні проводились п'ять матчів чемпіонату Європи з футболу. З 2014 року, після окупації Донецька російськими військами, територія стадіону загниває і заростає бур'янами.

У соціальних мережах поширилися фото та відео, на яких видно поточний стан стадіону "Шахтар". Деякі користувачі, зокрема журналіст Олег Барков, висловили свої думки щодо цієї ситуації.

Читайте також: