Окупанти відбирають житло навіть у осіб з російським паспортом

Представники російсько-окупаційних адміністрацій здійснюють рейди по контрольованих ними населених пунктах і визначають помешкання, які належать не лише власникам, але й тим, хто переоформив їх на вимогу російського законодавства.

За інформацією Центру національного спротиву, найбільше рейдів здійснюється у Залізному Порту - місті, що розташоване на узбережжі Чорного моря в Херсонській області.

Представники російсько-окупаційних адміністрацій включають до списків навіть тих, у кого вже є російський паспорт. Ця практика вже реалізується, і квартири таких осіб вже відбираються й передаються "переселенцям" або "постраждалим" під час бойових дій.

"Варто зазначити, що раніше окупанти забирали житло у власників, які виїхали з окупованої території, а зараз ця практика поширюється на тих, хто продемонстрував лояльність до оформлення ворожих документів. Такі дії окупаційної влади свідчать лише про їх бажання проводити геноцидний план зміни етнічного складу населення на території України", - розповіли у Центрі.