Окупанти використовують нову тактику бою на Херсонщині

Російські війська штурмують український плацдарм на Херсонщині

Російські війська продовжують штурмувати український плацдарм на лівому березі Херсонської області, але змінили свою тактику. Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Наразі російські війська використовують дрібні групи у великій кількості для виснаження сил оборони України, що тримають плацдарми на лівому березі Херсонської області. Цього дня РФ п'ять разів намагалася штурмувати позиції Сил оборони.

Натомість на Запорізькому напрямку ситуація стабілізувалася. Але ворог активізував авіацію та застосовує керовані авіабомби і реактивні системи залпового вогню, щоб виснажити українських бійців та тероризувати мирне населення прилеглих населених пунктів.

Широкомасштабна збройна агресія РФ проти України триває

Триває 772-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. За минулу добу відбулося 65 бойових зіткнень, а ворог завдав чотири ракетних та 80 авіаційних ударів, а також здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, російські терористичні атаки призвели до загибелі та поранення серед цивільного населення і спричинили руйнування та пошкодження інфраструктури.