Окупанти використовують захоплені українські кораблі як мішені

Українські кораблі використовують українські кораблі в своїх цілях

Після анексії Криму російські окупанти використовують українські кораблі для своїх потреб, включаючи використання їх як мішеней для вправ Сил оборони. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Івановець», хоч і був уражений ракетним катером, було також потоплено Силами оборони у Чорному морі. Вони також захопили в свій флот малі броньовані артилерійські катери «Костянтин Ольшанський». З кораблів Чорноморського флоту Росії, третина знаходилася у меті з наведеної ситуації», - розповів Плетенчук.

З початку вторгнення, ЗСУ вимкнули близько третини кораблів Чорноморського флоту Росії.

Раніше, ракетний катер «Івановець» Чорноморського флоту РФ був знищений у ніч на 1 лютого військовими українського міноборони. В результаті прямих влучань, корпус корабля був пошкоджений, що спричинило його затонування». - додали у ГУР.

Інші події з українськими кораблями

У ніч проти 26 грудня, у порту Феодосії тимчасово окупованого Криму, атакували корабель, що перевозив ударні безпілотники «Шахед» з Ірану. Цей корабель був великим десантним кораблем «Новочеркаськ». 10 січня, російський катер був вразений українськими Силами оборони на річці Дніпро.