Окупанти зменшили кількість штурмів на деяких напрямках – Генштаб

789-та доба збройної агресії Росії проти України триває. За останню добу відбулося 62 бойових зіткнення. Ворог здійснив 4 ракетних удари та 58 авіаційних ударів, а також провів 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

Ситуація без суттєвих змін. Ознак наступальних угруповань ворога не виявлено.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає свою військову присутність на прикордонних районах, проводить розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території Росії та зміцнює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону. Було обстріляно понад 10 населених пунктів, зокрема Олексіївка, Миропільське, Степок.

Куп'янський напрямок

Противник не вів наступальних дій, але здійснив авіаудар в районі Сенькового. Також було обстріляно близько 20 населених пунктів, включаючи Синьківку, Петропавлівку, Котлярівку.

Лиманський напрямок

Оборона відбила 14 атак в районах Новоєгорівки, Серебрянського лісництва та населених пунктів Терни і Торське. Було обстріляно понад 10 населених пунктів, зокрема Невське і Терни.

Бахмутський напрямок

Наші воїни відбили 12 атак на позиції Золотарівки, Спірноге, Виїмки, Часівого Яру, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки. Противник також здійснив авіаудар в районі Білогорівки. Обстріляно близько 20 населених пунктів, зокрема Григорівку, Калинівку, Часів Яр, Ступочки.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 10 атак в районах Новобахмутівки, Семенівки, Уманського, Яснобродівки та Нетайлового. Противник зазнав авіаударів в районах Новокалинове, Бердичі, Олександропіль, Семенівка, Іллінка. Було обстріляно понад 10 населених пунктів, зокрема Очеретине, Новобахмутівку, Уманське.

Новопавлівський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Урожайного. Помилки ворога при спробах прорвати нашу оборону використовуються для відбиття нападів. Обстріляно понад 10 населених пунктів, зокрема Красногорівку, Костянтинівку, Вугледар.

Оріхівський напрямок

Ворог атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського, а також завдав авіаційного удару в районі Малої Токмачки. Було обстріляно близько 15 населених пунктів, зокрема Червоне, Новоданилівку, П'ятихатки.

Херсонський напрямок

Ворог не складає замір витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби було 4 невдалі атаки на наші позиції в районі Кринки. Ворог також здійснив авіаудари в районах Новоберислава і Берислава. Було обстріляно близько 20 населених пунктів, зокрема Ольгівку, Львове, Іванівку, Токарівку.

Протягом доби Сили оборони нанесли авіаудари по 2 зенітно-ракетних комплексах та 13 районах зосередження противника. Ракетні війська також нанесли удари по одному пункту управління, двом засобам протиповітряної оборони та одному району зосередження противника.

Як повідомлялося, за умови надходження допомоги від США Збройні сили України зможуть призупинити наступ російських загарбників. Проте, голова ГУР Кирило Буданов стверджує, що хоча ситуація може погіршитися, але армагедону не буде.