Оновлення даних у ТЦК: чи вручатимуть повістки 17-річним і чи загрожують їм штрафи

Повістки: штрафи для 17-річних
Повістки: штрафи для 17-річних

Спікер Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін повідомив, що хлопці, яким виповнилося 17 років, мають записатися на військовий облік. Це потрібно робити щорічно і це не пов'язано з поточними мобілізаційними заходами.

Про це він сказав під час телемарафону.

Зараз молоді хлопці, яким виповнилося 17 років, можуть отримати повістки від ТЦК та штрафи, якщо вони ще не записалися на військовий облік.

Для постановки на облік треба звернутися до територіального центру комплектування (ТЦК) з документами: свідоцтвом про народження, ідентифікаційним кодом, паспортом та іншими документами, пов'язаними з військовою справою. В ТЦК юнакам видадуть приписне свідоцтво, яке необхідно для вступу до вищих навчальних закладів.

Лазуткін зазначив, що ця вимога стосується й громадян України, які перебувають за кордоном. Він наголосив, що це стандартна практика і не пов'язано з ситуацією в країні.

Спікер Міноборони також попередив про можливе запровадження штрафів за невиконання цієї вимоги. Суми штрафів можуть починатися з 17 тисяч гривень. Лазуткін підкреслив важливість дотримання закону і своєчасної постановки на військовий облік усіма хлопцями відповідного віку.

Також ми повідомляли, що незабаром Кабінет Міністрів прийме рішення щодо постановки на військовий облік 17-річних хлопців, які зараз проживають за кордоном.

Читайте також