Орбан переобраний головою партії влади Угорщини

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан був переобраний головою партії “Фідес” під час 30-го з’їзду партії, який відбувся 18 листопада. Цю новину повідомило угорське видання Nepszava.

Очікувалося, що Орбан буде єдиним кандидатом на цю посаду, і результат голосування підтвердив цю передбачуваність. Він отримав 1190 голосів.

Також немає жодних сюрпризів у виборі віце-голів партії влади Угорщини. Делегати підтримали чотирьох заступників Орбана.

Заява Орбана підкреслювала важливість захисту національних інтересів та попереджала про можливі загрози, такі як зростання міграції, суспільні заворушення та вплив ідеології на освіту.

Раніше Орбан очолював партію “Фідес” з 1993 по 2000 роки та з 2003 року.

Варто зазначити, що Орбан висловив ще одну скандальну заяву щодо України та ЄС, заявивши, що вважає помилкою відкривати переговори про вступ України до Європейського Союзу, доки вона не буде готова до цього.

Також прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив про свою намір блокувати надання додаткових коштів Україні з бюджету Євросоюзу до тих пір, поки не отримає виразне обґрунтування цієї дії, а не просто пропозицію “дати більше грошей”.

Читайте також:

  • Орбан перетворив Євросоюз на політичного заручника
  • Орбан залякує угорців “страшною Україною”. Навіщо?