Папа Римський пояснив своє ставлення до сексу

Папа Франциск: сексуальне задоволення - це "дар Божий", але треба уникати порнографії

Папа Римський висловився про значення сексуального задоволення в житті людини. Він наголосив, що це - "дар Божий", але католики повинні уникати перегляду порнографії. Такі заяви він зробив під час свого промовлення.

Франциск вважає, що сексуальне задоволення повинно бути цінним, але порнографія може підривати його цінність. Він також зауважив, що статева активність без стосунків може спричинити залежність.

"Ми повинні захищати любов. Перемога в битві з хіттю може бути справою всього життя", - сказав Франциск.

Відомо, що ці заяви Папи Римського були відповіддю на критику його книги, в якій він висловив свої думки щодо сексу. Книга фронтально висвітлювала тему сексу і містила відверті матеріали про оргазм. Франциском було сказано, що вже після написання цієї книги він не підтримує її зміст.

Це не перший раз, коли Папа коментує питання сексу. Раніше він заявив, що він вважає секс "однією з прекрасних речей, які Бог дав людині". Однак він підкреслив, що порнографія є приниженням для людей.

Також варто відзначити, що Франциск заявив про те, що священики та черниці також переглядають порно. Він стверджував, що це є дія впливу диявола.

Нагадаємо, що Папа Римський підтримав постанову Ватикану, згідно з якою священики можуть благословити одностатеві пари.

Понтифік також виступив з закликом до заборони сурогатного материнства, включивши його до списку загроз світовому миру та людській гідності.