Папа Римський закликав Україну підняти білий прапор. Президент Латвії відреагував

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс привітав рішучий вислів Папи Римського Франциска щодо переговорів у війні Росії проти України. Він ствердив, що відповідати на зло треба боротися з ним і перемагати, а не капітулювати. Президент висловив свою думку у соцмережі Х.

"Моя думка на недільний ранок: не можна капітулювати перед злом, треба боротися з ним і перемагати, щоб зло здалося і капітулювало", - написав президент Латвії.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск зазначив, що сильним буде той, хто змагатиметься з мужністю і розумінням переговорів, а не з капітуляцією. Це викликало великий резонанс на міжнародній арені. Він взявся за слово, коли побачив, що справи йдуть не найкраще і потребується мирне вирішення конфлікту.

Згодом представник Ватикану Маттео Бруні пояснив, що Папа Франциск закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не до капітуляції України.

Разом чи проти? Оновлення позицій Папи Римського Франциска

Понтифік також нагадав російській молоді про їх історичну спадщину та великі імператорів РФ. Він спонукав їх ніколи не забувати свої коріння і вдячність своїм передкам. З іншого боку, Папа Римський Франциск висловив своє стурбовання можливістю того, що в світі можуть забути про війну Росії проти України. Він закликав зробити все, щоб цього не сталося.