П'ять овочів, які мають бути в раціоні кожної жінки

Для того, щоб зберегти молодість і красу протягом тривалого періоду, засоби косметики не є достатніми. Крім того, необхідно включити в свій раціон більше овочів, оскільки вони забезпечують енергію і сприяють здоров'ю шкіри, нігтів і волосся. Про це повідомляє Elle.

Одним з таких овочів є шпинат, який містить кальцій, магній, фолати, вітаміни (К, А, С), залізо та антиоксиданти. Вітамін К є необхідним для зміцнення кісток.

Морква, також важливий овоч, знижує ризик розвитку раку легень і передміхурової залози.

Броколі, багатий вітамінами К і С, марганцем і фолієвою кислотою, може пригнічувати розвиток раку різних органів, зокрема сечового міхура, молочних залоз, печінки та шлунку.

Часник допомагає знизити рівень цукру в крові і поліпшує чутливість клітин до інсуліну.

Спаржа містить фолієву кислоту, яка ефективна в запобіганні вродженим вадам нервової трубки плода під час вагітності. Вона також підтримує метаболічну функцію печінки.

Літній сезон надає нам велику кількість фруктів і овочів, які містять практично всі необхідні поживні речовини, допомагають підтримувати водний баланс в організмі і при цьому не містять багато калорій. Gazeta.ua зібрала поради, які допоможуть підтримувати водний баланс і зменшити вагу влітку.