П'ять військових частин не взяли на службу: чоловік вигадав, що говорити, аби уникнути служби

Збій у відборі: методи уникнення служби
Збій у відборі: методи уникнення служби

У Хмельницькій області засудили чоловіка, який пропустив більше року мобілізацію. У військових частинах він стверджував, що має проблеми з алкоголем та здоров'ям, через що не брали його на службу. Таке рішення прийняв Ізяславський районний суд Хмельницької області.

За вироком суду, чоловіка визнали годним до військової служби. Він отримав повістку і повинен був з'явитися 1 березня 2023 року до ТЦК, проте він ухилявся від мобілізації протягом року.

На суді чоловік признав свою провину та заявив, що "отримав повістку про виклик на 01.03.2023 для проведення призову за мобілізацією та відправлення до військової частини для проходження військової служби, проте вважаючи, що за ним мали приїхати працівники ТЦК – не з'явився". Він додав, що хотів добровільно піти на мобілізацію, але жодна військова частина не прийняла його на службу.

Працівник ТЦК пояснив на суді, що він декілька разів доставляв чоловіка до різних військових частин, але він "постійно скаржився на свій стан здоров'я, зазначав, що на його утриманні перебуває мати похилого віку, а також розповідав про залежність від алкоголю". Це було причиною відмови брати його на службу.

Матеріал суду врахував, що у чоловіка є мати 1940 року народження і він дійсно згодився на мобілізацію, але військові частини не взяли його на службу.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і призначив йому рік іспитового терміну.

Як повідомляв "Главком", українські суди вважають, що засуджені за "ухилення від призову на військову службу під час мобілізації" (стаття 336 Кримінального кодексу), повинні служити в армії.

Читайте також