ПФУ відповів, які є способи проходження ідентифікації пенсіонерів

У ПФУ розповіли, як можна пройти ідентифікацію пенсіонерам, які перебувають за кордоном

Прес-служба Пенсійного фонду України у Донецькій області нагадала про способи проходження ідентифікації. Це стало відомо відповідно до запитань читачів видання "Хвиля".

Один із користувачів цікавився, чи може його батько, який є пенсіонером та тимчасово перебуває за кордоном та не має мобільного зв'язку українського оператора, пройти ідентифікацію. У ПФУ відповіли, що можна використати інший спосіб.

"Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" - https://t1p.de/cotg6;
За допомогою відеоконференцзв'язку у територіальному органі Пенсійного фонду України – https://t1p.de/x1206, https://t1p.de/eweps;
У закордонній дипломатичній установі України.

Таким чином, пенсіонери, що перебувають за кордоном, мають можливість пройти ідентифікацію за допомогою цих способів. Для цього вони можуть скористатися особистим кабінетом на вебпорталі ПФУ, відеоконференцзв'язком у територіальному органі ПФУ або звернутися до закордонної дипломатичної установи України. В українських нагадали, що в даному випадку пенсіонерам належить певна пенсія.