Під час матчу підірвали президента "Шахтаря"

  • 15 жовтня 1995 року, під час матчу між "Шахтарем" і "Таврією", стався вибух, в результаті якого загинув президент "гірників" Ахать Брагін.
  • Футболісти із помітки вибуху побігли в підтрибунне приміщення, а вболівальники вилилися на поле. Місце вибуху огорнувся чорним димом.
  • Атакуючий захисник Володимир Пятенко розповідає, що не бачив самого вибуху, але після його зірвання його командував крик одноклубник, закликаючи його вибити м'яч та зупинити гру.
  • Залишилось відомо, що це було умисне вбивство, а губительне пристрої були заховані в бетонній основі входу на трибуну.

Таким чином, в результаті вибуху загинув президент клубу, але вдалося уникнути жертв серед звичайних уболівальників, хоча пристріли забрали 4 охоронці та родич Ахатя. Переконаних, що за цим замахом стояла банда Кушніра, яка мала конфлікт з Брагіном та спочатку планувала атаку на гру Кубка Кубків проти "Брюгге". Однак, Брагін не з'явився на цей матч, і замах був відкладений. Після трьох тижнів план нарешті вдалося здійснити.

Футболісти обох команд після вибуху зупинили гру і сиділи у роздягальні, не розуміючи, що відбувається. Їм повідомили про загибель президента клубу і про припинення матчу.

  • Матч між "Шахтарем" і "Таврією" завершився нульовою нічиєю, і взагалі той сезон був невдалим для "гірників". Вони займали останні позиції в таблицях.
  • Рік після загибелі Брагіна новим президентом "Шахтаря" став Рінат Ахметов, і з цього моменту почалася нова епоха в історії клубу.

Олігарх Рінат Ахметов знову очолив список найбагатших людей в Україні. За підсумками 2019 року статки власника групи СКМ склали $7,2 млрд, за версією журналу "Фокус".