Підозра міністру Сольському та звільнення заступника Умєрова. Головне за 23 квітня

Йшлося про звільнення заступника міністра оборони Віталія Половенка, прийняття закону про реформу вищої освіти та підозру міністру Сольському. Застано деталі:

Кабмін звільнив заступника міністра оборони

Кабінет міністрів України прийняв рішення про звільнення з посади заступника міністра оборони Віталія Половенка. Половенко займався питаннями тилового забезпечення та працював над реформою системи продовольчого та речового забезпечення війська на фронті.

Верховна Рада схвалила закон про реформу вищої освіти

Закон про індивідуальні освітні траєкторії під час здобуття вищої освіти був схвалений Верховною Радою у другому читанні. Тепер студенти матимуть можливість самостійно визначати тривалість та темп навчання, і навіть змінювати спеціальність після певного періоду.

Міністр Сольський отримав підозру за оборудки із землею

Міністра аграрної політики та продовольства України Миколу Сольського підозрюють у заволодінні державною землею на значну суму грошей. За даними слідства, він співпрацював зі службовими особами органів Держгеокадастру та контролював їхню діяльність.

Рада звільнила сімох членів Рахункової палати

Сім членів Рахункової палати були звільнені Верховною Радою, оскільки термін їхніх повноважень закінчився. За рішенням проголосували 264 народних депутати.

На Київщині сталася проблема з дамбою

У Бориспільському районі Київської області стався перелив води через дамбу. Правоохоронці прийняли заходи для регулювання руху на дорозі та попередження водіїв.

Читайте також:

  • Українці масово позбавляються авто після прийняття закону про мобілізацію
  • Помічник депутата Європарламенту шпигує на Китай: деталі скандалу
  • Кадиров після виходу розслідування про його хворобу виклав дивне відео зі спортзалу
  • США готують пакет військової допомоги Україні на $1 млрд – Reuters
  • Паспортні сервіси призупинили видачу документів чоловікам: Кулеба пояснив