Підозрюють у шпигунстві. Франція відмовилася акредитувати російських пропагандистів на Олімпіаду

Франція відмовила акредитації російських пропагандистів
Франція відмовила акредитації російських пропагандистів

Франція відмовила в акредитації на Олімпіаду російським пропагандистам через підозри, що вони можуть займатися шпигунством.

Загальна кількість адміністративних перевірок, проведених спецслужбами перед Олімпіадою у Парижі, становить близько 960 тисяч. Було відмовлено в роботі 4340 особам з різних країн, включаючи волонтерів, працівників стадіонів та членів спортивних делегацій.

Мабуть, вони (потенційні шпигуни) тут не для того, щоби нападати. Але, крім розвідки та традиційного шпигунства, існує можливість отримати доступ до комп'ютерних мереж, щоб зробити кібератаку

Загалом менше 100 осіб не отримали допуск до Олімпіади через підозри у шпигунстві. Вони використовували різні обкладинки: журналісти, технічний персонал, фізіотерапевти.

Олімпійські ігри пройдуть у Парижі та інших містах Франції з 26 липня по 11 серпня.

Страйк артистів-виконавців може зірвати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі

Страйк французького союзу артистів-виконавців може зіпсувати церемонію відкриття XXXIII Олімпійських ігор у Парижі 26 липня. Актори, танцюристи та акробати, які беруть участь у заході, незадоволені зарплатою і ігноруванням з боку організаторів.

Україна планує представити 140 спортсменів та спортсменок на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцай повідомив про це на пресконференції. Він також зазначив, що Україна буде присутня на Олімпіаді практично у всіх видах спорту, за винятком ігрових. Вперше виступить збірна з футболу.

Міжнародний олімпійський комітет затвердив остаточний список з 15 спортсменів з російськими паспортами, які братимуть участь в Олімпійських іграх. Росія буде представлена в п'яти видах спорту.

Читайте також