Підпалював електропідстанції за вказівкою ФСБ. Правоохоронці Одещини викрили диверсанта

Підпалював електропідстанції за вказівкою ФСБ. Правоохоронці Одещини викрили диверсанта

Затримано диверсанта на Одещині, який діяв на користь ФСБ

В квітні на території Болградського району Одещини було затримано особу, яка займалася диверсією на замовлення Федеральної служби безпеки. Зловмисник підпалив дві електричні підстанції, які забезпечують електроживлення восьми населених пунктів, використовуючи п'ять каністр бензину. Це мало призвести до відключення електропостачання сотень будинків, лікарень, теплогенеруючих підприємств, гідроспоруд та об'єктів газопостачання. Про це повідомила пресслужба поліції.

Виявлено, що виконавцем цих дій є 36-річний житель Одещини, який був найнятий 42-річним громадянином однієї з сусідніх держав, агентом ФСБ. Затримання злочинця відбулося в Одесі, а організатор втік за кордон і розшукують його зараз. Про це розповіли відомству оперативники ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці вилучили ряд матеріальних доказів причетності зловмисників до вчинених злочинів, зокрема транспортний засіб, в якому вони пересувалися, одяг та інші речовини.

Матеріали, зібрані поліцією, передані на розгляд слідчим СБУ, які повідомили зловмиснику про підозру згідно з статтею, за якою він затриманий. Суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Планується також оголосити про підозру іноземцю та оголосити його у міжнародний розшук. Обом зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: