Пилова буря з Сахари дісталася до Вінниці (відео)

Пил з Сахари охопив частину європейських країн, в тому числі і Вінницю. Вінничани діляться у соціальних мережах світлинами й роликами, на яких видно, що все, що потрапило під дощ, стало жовтим. Перед обідньою зливою небо у Вінниці набуло помаранчевого кольору.

«Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими», – повідомляє Український гідрометцентр.

Зазначається, що цей пил, який був помічений ще вчора в Греції, досяг України і покриває південні та центральні регіони. Він залишатиметься в атмосфері до п'ятниці, а потім відступить на схід і атмосфера очиститься. В центральних областях Умані також спостерігалася подібна ситуація.

Нагадаємо, що на початку квітня Сахарський пиловий фронт накрив столицю України, що може бути небезпечним для людей з респіраторними захворюваннями, літніх людей і дітей.

Читайте також:

  • Пил із Сахари: синоптики пояснили, чому його не слід плутати з пиловою бурею;
  • Європою поширюється нова хвиля пилу із Сахари: де найгірше повітря;
  • Фахівчиня Укргідрометцентру розповіла, як погода впливає на хід війни.