Південна Корея планує повністю заборонити їсти собаче м’ясо

В Південній Кореї планується повна заборона споживання собачого м’яса до 2027 року. Законопроєкт, який передбачає цю заборону, хочуть ухвалити вже цього року. За інформацією The Washington Post, ще досі, хоча і не легально, але не заборонено їсти собаче м’ясо в Південній Кореї.

Проте змінююча одна одну влада не змогла припинити цю практику, яку все частіше критикують молоді корейці та міжнародні правозахисники. Після зустрічі в парламенті депутат від керівної партії Юй Ей-дон заявив, що спеціальний закон про заборону собачого м’яса планується ухвалити до кінця року, якнайшвидше вирішивши цю проблему.

Якщо закон дійсно ухвалють, то протягом трьох років будуть ліквідовані собачі ферми, бойні, торговельні точки та ресторани, де торгують собачим м’ясом. Плна заборона на споживання такого м’яса набуде чинності у 2027 році. Депутат заклав інформацію, що юридично зареєстровані підприємства, які подадуть план згортання своєї діяльності, зможуть отримати компенсацію.

Ініціативу заборонити споживання собачого м’яса привітали зоозахисники і закликали парламент країни підтримати законопроєкт. Президент Південної Кореї та перша леді мають 11 домашніх улюбленців – шість собак і п’ять котів. У серпні перша леді заявила, що вживання собачого м’яса слід припинити у той момент, коли люди і тварини мають злагоджені стосунки.

Джу Ен Бон, голова Корейської асоціації виробників собачого м’яса, назвав пропозицію уряду «нежиттєздатною». За його словами, перехід з довічної роботи для фермерів, які вже старше 60-70 років, є важким та неможливим варіантом. Однак він зауважив, що голоси фермерів та інших зацікавлених сторін були поза увагою під час дискусії щодо заборони споживання собачого м’яса.

Слід зазначити, що Південна Корея єдине місце, де спеціально вирощують собак для споживання людиною. Щорічно розводять близько двох мільйонів собак на фермах по всій країні. Однак востаннє ринок собачого м’яса у місті Пусан було закрито в 2019 році, а потім була закрита остання собача бійня у Сеулі.