"По ракетах Taurus є просування" – Кулеба зустрівся із Бербок

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Києві з німецькою колегою Анналеною Бербок.

Питання надання Україні ракет Taurus просувається вперед, заявив Кулеба за підсумками зустрічі. Про це повідомив сайт МЗС.

Сторони обговорили розвиток двосторонніх відносин, збільшення коаліції на підтримку формули миру, нових шляхів експорту зерна і надання додаткових озброєнь, зокрема посилення протиповітряної оборони й передачу далекобійних ракет.

"Ми детально обговорили надання Україні німецьких ракет дальнього радіусу дії Taurus. За підсумками переговорів можу сказати, що опція надання цих ракет залишається відкритою, а процес ухвалення рішення всередині Німеччини просувається вперед", заявив Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кулеба подякував Німеччині за потужну оборонну підтримку, зокрема у створенні повітряного щита і посилення танкової міці нашої армії.

Міністр відзначив ефективність німецьких систем Gepard, які продемонстрували хороші результати у захисті українських міст і селищ від російського терору та врятували багато життів.

На переговорах йшлося про додаткове посилення протиповітряної оборони України напередодні нового зимового сезону та ймовірних атак проти енергетичної системи з боку держави-терориста Росії.

Сторони також обговорили:

сприяння експорту українського зерна;

підготовку до Міжнародного саміту з продовольчої безпеки та гуманітарну програму президента України Володимира Зеленського "Grain From Ukraine";

підтримку німецькою стороною України на шляху до вступу нашої держави до Європейського Союзу.

Міністри окремо наголосили на домовленості працювати спільно заради повернення до України викрадених Росією українських дітей.

Кулеба висловив вдячність Анналені Бербок за її зусилля задля повернення українських дітей з російської неволі.

11 вересня Анналена Бербок приїхала у Київ. Це її четвертий візит в Україну з початку повномасштабної російської агресії.

У серпні Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр.