Подоляк прокоментував події в Придністров'ї і розповів, чи чекати ескалації

Розгортання ситуації в Придністров'ї - стандартна інформаційна програма

Радник очільника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що розгортання ситуації в Придністров'ї є стандартною інформаційною програмою, яка ні на кого сьогодні не впливає. Про це Подоляк сказав в ефірі телемарафону.

Немає ніякої ескалації і не буде на цьому напрямку. Ці звернення абсолютно не мають сенсу. Пропагандистськи вони зробили заяву, але логістично Росія туди не має жодного шансу дістатися

Подоляк зауважив, що події, що трапились сьогодні не викликають занепокоєння ні в Молдові, ні в Україні, ні в Євросоюзі.

Чи буде це мати якісь інформаційні наслідки? Так, Росія буде це використовувати кілька днів. Це стандартні інформаційні програми. Вони ні на кого сьогодні не впливають

Нагадаємо, 28 лютого, так зване керівництво невизнаного Придністров'я провело з'їзд, на якому звернулося за підтримкою до Росії про захист в умовах "посилення тиску Молдови".

Перед з'їздом лунали побоювання, що "депутати" можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до Росії, але на рівні офіційних заяв у Кишиневі, Києві і Тирасполі такі припущення заперечували. Цей з'їзд є сьомим подібним заходом, попередній перед ним проходив ще у 2006 році. Тоді "депутати" вирішили проводити референдум за приєднання до Росії.

Після нього придністровський "центрвиборчком" оголосив, що понад 97% придністровців підтримали майбутнє входження Придністров'я до складу Росії. А також - проголосували за збереження "незалежності", доки приєднання до РФ не відбулося. Місцеві депутати дотепер апелюють до цих "результатів".

Як повідомлялося, на території Придністров'я Росія створює інформаційні умови для можливої ​​операції під фальшивим прапором. Це робиться в рамках зусиль Кремля з дестабілізації Молдови.