Подвиг, достойний кінострічки: морпіхи пожертвували собою, щоб врятувати поранених побратимів

Морпіхи пожертвували собою для поранених
Морпіхи пожертвували собою для поранених

Бійці 36-ї бригади морської піхоти, які воюють у Курській області РФ, зробили героїчний вчинок, який можна було б зняти у кіно, повідомляє моніторинговий проєкт DeepState.

Дев'ять морських піхотинців взяли позиції, щоб прикрити евакуацію поранених українських військових з Любимівки в Курській області, але потрапили в оточення російських сил.

«Бійці вирішили підкинути себе під вогонь артилерії, і на їхню позицію були випущені артилерійські снаряди, включаючи американські касетні боєприпаси. Будинок, де знаходилися хлопці, був попаданням, і він загорівся», - пише проєкт.

Після цього подивитися на цю картину з дронів було дуже сумно. Було очевидно, що через артилерійський удар група загинула. Але через деякий час всі дев'ять воїнів вибралися з оточення.

«Всі живі та змогли допомогти іншим пораненим... Ми пишаємося ними і сподіваємося, що герої отримають відзнаки», - зазначає DeepState.

Раніше ЗСУ на Курщині розбили підрозділ російських військ, які відомі своїми знущаннями над українцями.

Також стало відомо, що ситуація в Курській області змінюється щогодини.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав військові частини та підрозділи, які діють на Сумщині та у Курській області. Він прийняв рішення, спрямовані на запобігання діям ворога і завдання йому максимальних втрат.

Крім того, українські десантники на Курщині знищили підрозділ російських морських піхотинців.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували карти та супутникові знімки з фронту і повідомили, що окупанти активно діють на Донеччині та наступають у Курській області. До певної міри ЗСУ мають успіх на Куп'янському напрямку.

Нагадаємо, що контроль Збройних сил України над частиною Курської області змусив Росію до частіших обмінів військовополоненими з Україною. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також