Пограбування могили оборонця «Азовсталі»: матір воїна заявила, що цінну річ повернули

Могила оборонця «Азовсталі» з цінним предметом
Могила оборонця «Азовсталі» з цінним предметом

Іграшку, яку вкрали з могили загиблого воїна бригади "Азов" Назарія Гринцевича, повернули на місце. Про це розповіла мама загиблого військового на своїй сторінці в Instagram.

"Я щаслива! Я вимолила, викричала! Є моя собака ціла! Їжте, пийте, я все дозволяю! Не чіпайте святого!", - написала матір Назарія Гринцевича.

Як відомо, два дні тому, у Вінниці невідомі обікрали могилу загиблого воїна бригади "Азов" Назарія Гринцевича. З могили зник іграшковий песик. За словами матері, вона подарувала сину цю іграшку, коли йому було 1,6 року. Тоді, з першої на своїй роботі зарплати в розмірі 700 грн - 500 вона витратила на подарунок для дитини.

Нагадаємо, 21-річний Назарій Гринцевич із позивним "Грєнка" загинув на війні 6 травня. Навесні 2022 року він три місяці захищав Маріуполь у складі тоді ще полку, а нині бригади "Азов", ставши наймолодшим оборонцем "Азовсталі".

У травні того ж року Гринцевич потрапив до російського полону. Понад чотири місяці він пробув у колонії на тимчасово окупованій території Донеччини. У вересні 2022 року він був одним із 215 українських військових, яких визволили з полону в рамках великого обміну. Був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Також у середу, 29 травня, під час ротації на Харківському напрямку загинула 25-річна журналістка та парамедицина добровольчого батальйону "Госпітальєри" Ірина Цибух. Про це повідомив Медичний добровольчий батальйон у Facebook. Ірина Цибух від 2015 року їздила на Донбас як військова парамедицина.

Читайте також