Похорон Фаріон. Письменниця Забужко звернулася до спецслужб

Фаріона Забужко на похоронах
Фаріона Забужко на похоронах

Письменниця Оксана Забужко стурбована можливістю теракту на похороні Ірини Фаріон. Вона запевняє, що велика концентрація людей створює максимально сприятливі умови для окупантів, щоб вчинити теракт і поширити інформацію про це, як ще одну перемогу у боротьбі із Україною.

Забужко зазначає, що з приватних мотивів, зокрема через ненависть до Фаріон, вороги України можуть спланувати теракт на її похоронах у Львові. Вона попереджає, що це відповідає їхній логіці і наголошує на необхідності максимальної пильності правоохоронних органів під час цих подій.

Забужко закликає СБУ інтенсивно працювати у Львові і забезпечити безпеку на похоронах Фаріон. Вона сподівається, що її сприпущення є помилковим і це все лише фантазії.

Забужко також звернулася до громадськості, щоб були уважні і обережні під час похорон і повідомляли про будь-які підозрілі ситуації.

Попередньо, Забужко висловила своє здивування поведінкою нападника на Фаріон, який зробив все можливе, щоб його запам'ятали свідки. Вона вважає цю поведінку дивною для злочинця, і вважає, що це вияв геніальності ігри в кіно.

Ірину Фаріон поховають на Личаківському кладовищі поруч з могилу Володимира Івасюка.

Нагадаємо, Ірина Фаріон померла внаслідок замаху. Лікарі багато годин боролися за її життя, але стан був критичним.

Замах на Фаріон стався у Львові, коли невідомий нападник відкрив вогонь по неї. Жильці спостерігали за ним на протязі тижня.

Читайте також