Поліція: на Одещині заступник голови села за гроші допомагав ухилянтам

На Одещині затримали заступника сільського голови за вимагання коштів з чоловіків призовного віку

Правоохоронці затримали заступника сільського голови одного з районів Одещини за вимагання грошей від чоловіків, які мали бути призвані до військової служби. Захоплення злочинця сталося в його кабінеті, коли він отримував частину грошей за "вирішення" питання щодо непридатності одного з місцевих мешканців до служби у Збройних Силах. За цей злочин зловмисник може бути позбавлений волі до 8 років із конфіскацією майна, повідомили представники поліції Одеської області.

Злочинна схема

Заступник голови сільської ради Одеського району вимагав гроші у чоловіків, які мали бути мобілізовані. Він вибивав у них 4 800 доларів за послуги з надання документів про непридатність до військової служби.

Підозрюваний затриманий

Затримка зловмисника сталася на його роботі, після отримання неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів. У поліції заявили, що заступника сільського голови затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України і повідомили про підозру у порушенні статті 369-2 Кримінального кодексу України - отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень уповноваженою особою держави та вимагання такої вигоди. Про це розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Національної поліції в Одеській області, Роман Яловий.

Подальші дії

Наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу для підозрюваного. Поліція також проводить подальше розслідування для встановлення всіх осіб, які можуть бути зацікавлені у цьому злочині.